Dubbel glas

Ook om dubbel glas te laten plaatsen is Glashandel Devri uw betrouwbare en vakkundige partner. Dubbel glas vervangen? Laat ook dat maar aan Devri Glashandel over. Devri levert altijd maatwerk en kan de dubbelglas kosten laag houden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Raadpleeg de specialisten via onderstaande contactgegevens:
Amsterdam: +31 (0)20 688 14 90 of mail naar info@devriglas.nl.
Almere: +31 (0)36 530 05 77 of mail naar almere@devriglas.nl.

Dubbel glas op maat bij Devri Glashandel

Dubbel glas? Dat bestaat uit tenminste twee glasplaten die luchtdicht verbonden zijn. Op die manier wordt er een isolerende ruimte gecreëerd tussen de glasplaten. Dubbel glas kosten verdien je al snel terug en dergelijk glas is toepasbaar in deuren, ramen en kozijnen. Het plaatsen van dit glas zorgt voor een veel betere warmte-isolatie en dus een reductie van uw stookkosten. Dubbel glas plaatsen vergt weliswaar een eenmalige investering die u echter gemakkelijk en royaal terug zal verdienen. Dubbel glas plaatsen is investeren in de toekomst en bezorgt u structureel lagere maandlasten.

Wie beschikt over enkelglas krijgt te maken met afkoeling aan glas én met condensatie. Enkelglas heeft de eigenschap warmte naar buiten te geleiden. Bij dubbel glas gebeurt dit in veel mindere mate. Dan wordt de ruit in vaktermen ‘dubbel uitgevoerd’ en ontstaat er dus een tussenruimte. In die ruimte komt droge lucht. Lucht heeft de eigenschap een hoge warmteweerstand te hebben en dus wordt er veel minder warmte naar buiten geleid. In de genoemde tussenruimte dient het zo droog mogelijk te zijn. Zo niet, dan ontstaat condensatie, te herkennen aan water aan de onderkant in de ruit of een soort van wazige schijn.

Dubbel glas op maat

Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Tegenwoordig wordt – om met name stralingswarmte te weren- het glas voorzien van een laagje metaal. Dergelijk glas wordt wel HR-glas genoemd (https://devriglas.nl/producten/isolatieglas). Hoe sterker het aangebrachte laagje, hoe beter de isolatiewaarden en hoe hoger ook de besparing. Door wederom een metaallaagje of laagjes aan te brengen kan dubbelglas ook op prima wijze zonlicht weren. De afname kan zelfs oplopen tot twintig procent. Wél gaat dan de lichttransmissie iets naar beneden. Nog iets: dubbel glas houdt ook geluid tegen, zeker als gewerkt wordt met een wat bredere tussenruimte. Dan daalt de warmte-isolatie weer wat.

Dubbel glas plaatsen in uw oude kozijnen

Dubbel glas op maat kan gewoon geplaatst worden in de al aanwezige kozijnen en ramen, daar waar u eerst enkel glas had. De specialisten van Devri passen indien nodig kozijnen en de ramen iets aan waardoor het passend wordt voor elke vorm van dubbel glas.

Nu direct een vrijblijvende offerte opvragen?