GELUIDSWEREND GLAS

LAWAAILOOS LEVEN

Lawaai op straat, de buren die aan het klussen zijn of het kind van de buren dat een drumstel heeft gekregen. U kent vast de irritatie die geluidsoverlast kan opleveren. Dit is niet alleen vervelend, maar ook slecht voor uw gezondheid. Met geluidsisolerend glas kunt u, in vergelijking met standaard dubbelglas, het geluidsniveau met wel een kwart terugbrengen. Klinkt dit u als muziek in de oren? Hieronder leest u meer over de werking en toepassingen.

GELUIDSWEREND GLAS VOOR IEDERE GELEGENHEID

Omdat glas tot de zwakke schakel in de geluidsisolatieketen behoort, moet juist aan de keuze van het glas bijzondere aandacht worden besteed. Geluidswerend glas is gelaagd glas met een speciale akoestische folie die zorgt voor de verbetering van de geluidsisolatie van het glas. De geluidsgolven worden door dit glas weerkaatst, waardoor geluiden van buiten niet (of in ieder geval een stuk zachter) binnen zullen dringen. Overigens kan dit ook de andere kant op werken: het geluid van binnen zal minder hoorbaar worden voor de buitenwereld. Handig voor als u bijvoorbeeld van drummen én uw buren houdt. Maar ook als u veel met machines werkt en anderen niet tot last wilt zijn, is het aan te raden om voor geluidsisolerend glas te kiezen. Weet u niet zeker of het voor uw ruimte geschikt is? Onze experts hebben de benodigde kennis en ervaring in huis om u er alles over te vertellen.

WANNEER IS GELUIDSWEREND GLAS DE OPLOSSING?

Voor het bepalen van het type geluidswerend glas dat u nodig heeft, is het noodzakelijk dat er een expertise wordt uitgevoerd. Er zijn diverse combinaties mogelijk. Echter, alleen het alleen plaatsen van geluidsisolerend glas is soms niet voldoende voor een goede bescherming tegen het geluid van buiten. Ook moet gelet worden op kieren en spleten van kozijnen, ramen en deuren. Zelfs roosters kunnen een geluidslek zijn. Hiervoor dienen dan suskasten te worden toegepast. Wij snijden het glas voor u op maat en kunnen dit ook voor u monteren.

TECHNISCHE GEGEVENS

  • Diktes (in millimeters) op voorraad: 44.a2 – 55.a2;
  • Uit voorraad te leveren, maximale afmeting: 3210mm x 2550mm;
  • Verschillende diktes en toepassingen mogelijk, ook in combinatie met isolatie– en/of zonwerend glas. 

De dikte en het type glas dat u nodig heeft is afhankelijk van de frequentie, de afstand en het soort lawaai dat u wilt filteren. Onze glasexperts weten u exact te vertellen welk type glas optimaal is voor uw situatie.

GRATIS OFFERTE

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van geluidsisolerend glas of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op en we helpen u graag verder! Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maken wij graag een gratis offerte. Vul het contactformulier in en ons vakkundige personeel neemt contact met u op om een afspraak in te plannen. Met vragen kunt u ons ook altijd bellen naar +31 (0)20-6881490 of e-mailen naar info@devriglas.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan