Monumentaal Glas

MONUMENTAAL GLAS VINDT U BIJ DEVRI

Monumentaal glas wordt vooral gebruikt in oude panden, onder andere in Amsterdam, waarbij men het historische karakter wil behouden. Vroeger (vóór 1900) beschikte men niet over de technieken om het glas zo glad en strak te maken zoals tegenwoordig. Men maakt een bad van gesmolten glas, plaatst een (rechte) staaf horizontaal in de vloeistof, en trekt deze staaf omhoog. Op deze manier wordt snel een plat glasoppervlak verkregen, kenmerkend hiervoor zijn de zogenaamde trekstrepen: het glas is plaatselijk dikker en dunner, waardoor de ruit een vertekend beeld geeft. In oudere huizen of panden kan het heel mooi staan om de karakteristieke sfeer te behouden door middel van het glas. De uitstraling sluit naadloos aan bij de ruimte en hierdoor ademt het de tijd van vroeger.

Ruim 40 jaar ervaring

Perfecte service voor, tijdens en na uw project

Vakkundig en ervaren personeel

Altijd denken in mogelijkheden

MONUMENTAAL DUBBELGLAS GEEFT KARAKTER AAN DE RUIMTE

Met monumentaal glas zijn talloze mogelijkheden. Glashandel Devri houdt zich onder andere bezig met monumentenzorg en stadsherstel. Heeft u interesse in Het is verstandig een expert hiervoor in te schakelen, zodat u zeker weten de juiste soort in uw ruimte heeft. Er zijn verschillende soorten monumentaal glas. De bekendste is monumentaal glas van 3 mm. De techniek staat niet stil en er zijn al tal van toepassingen bedacht om de oude look te behouden, maar toch beter te isoleren dan een ruit van 3 mm. Er wordt dan gebruik gemaakt van een gelaagde variant (43.2) een speciaal gecoate 4mm. ruit met een monumentaal 3mm. tegen ruit en een speciale folie. Wij snijden het glas voor u op maat en kunnen dit ook voor u monteren. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van monumentaal glas? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten en we helpen u graag verder!

TECHNISCHE GEGEVENS

• Uit voorraad leverbaar in enkel en gelaagd;
• Ook leverbaar in isolatieglas;
• Het is geschikt voor alle soorten kozijnen en schuiframen;
• Door de unieke ontwikkelde coating heeft het een hoge isolatiewaarde;
• Toepasbaar in oude bestaande kozijnen.

Preferent: RuysdaelGlas

Vraag een offerte aan

Bij ons bent u verzekerd van een goede service zonder tussenkomst van allerlei extra partijen of leveranciers. Neem voor meer informatie over elk specifiek type glas of een adviesgesprek direct contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    Graag ontvangen wij bij uw aanvraag situatie foto's en idealiter ook afmetingen.

    Uitgelicht project